is het nodig dat ik mijn (nieuwe) dak (laat) onderhouden?

- ja zeker. onderhoud aan u dak is van essentieel belang voor het behoud van u dak. bladeren kunnen de hemelwater afvoer doen verstoppen waardoor het water niet meer weg kan lopen. dit zal voor lekkage zorgen. en ook kan onkruid groeien die u dakbedekking zal beschadigen.

 

hoe vaak moet mijn dak onderhouden worden?

 

-dat verschilt per dak en omgeving. hoe meer hoge bomen rond u dak hoe vaker dit nodig zal zijn. wij adviseren minimaal 2x per jaar. 

 

moeten mijn afvoeren en ontluchtingen ook vernieuwd worden.

 

-omdat hemelwater afvoeren en ontluchtingen van lood/aluminium zijn. zullen deze door de waterstroom ook slijten. door deze ook te laten vernieuwen bent u gegarandeerd verzekert van een waterdicht dak.

 

wat kan ik op mijn dak laten aanbrengen?

 

-er zijn meerdere opties. als u u wensen uitspreekt kunnen wij altijd de juiste optie aanbieden. hou rekening met de volgende problemen. bij isoleren zorgt vaak voor te lage opstanden die opgehoogd moeten worden. groen daken en zonnepanelen zijn vaak te zwaar waardoor u dak verstevigd dient te worden. dit alles kunnen wij ook realiseren. 

 

waarom witte dakbedekking?

 

-als u zonnepanelen wilt of meer koelte in huis bieden wij witte dakbedekking om het rendement van de zonnepanelen te verhogen. een zwarte zonnepaneel op een witte oppervlakte vangt veel meer zon op. let wel op dat op een volkomen plat dak de witte dakbedekking snel zal verkleuren. zorg daarom dat er wel afschot in het dak zit.